Nagyon örülök neki, hogy ennyire aktívak vagytok a csoportban, és ilyen sokan kérdezitek, hogy mégis hogyan kell elkezdeni a ketogén diétát. Ha még nem vagy benne a csoportban, akkor itt tudsz jelentkezni: jelentkezem a zárt Facebook csoportba!

Van egy pár olyan játékszabály, amit egyszerűen be kell tartani, főleg az elején, különben nagyon nagy szívás lehet az egész ketogén diéta. Nem szeretném, ha ez is egy olyan próbálkozás lenne, ami egy kis idő után meg a kukába a “na ez se ért semmit és még szarul is voltam tőle” jelzővel. Ha még nem olvastad, kérlek mindenképp kezdd azzal, hogy elolvasod ezt a cikket a ketogén diéta, életmód alapjairól, hogy értsd azt, hogy miért így kell kezdeni.

Először a játékszabályok, és később részletesen róluk:

 1. Önfegyelem, döntés és Te!
 2. Igen, ez egy diéta, aminek vannak szabályai (de ha betartod álom eredmények lesznek).
 3. Figyelni és számolni kell a makrókat (legalább az elején)!
 4. Kevés szénhidrát (ch), mérsékelt fehérje, sok (egészséges) zsír.
 5. Naponta 20-50 gramm szénhidrát maximum.
 6. Szabad / nem szabad ételek és italok betartása.
 7. Sok vizet kell inni. Tiszta vizet!
 8. A sok víz miatt kell az elektrolit-pótlás.
 9. Kellenek a rostok.
 10. Kellenek a vitaminok

Először soknak tűnhet az, hogy bakker, itt is 10 szabály van már az indulásnál? Akkor ez is egy olyan diéta, hogy minden szabadidőm életem hátra lévő részében arra fog elmenni, hogy be tudjam tartani! Nem. Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem. De az elején, mindenképpen odafigyelést igényel.

 

Indulás, kezdés

Egy átlagos ember jelenleg túlnyomó részt szénhidrát alapú táplálkozást folytat. Így van berendezkedve a mai társadalom. Valószínűleg Te is. Ha nem, mert már mondjuk kerülöd a cukrot, a fehér lisztes kajákat, stb, akkor már előnnyel indulsz, gratulálok. Nálam nem így volt. 🙂 Tehát mivel szénhidráton “pörgünk” egész nap, ez azt jelentheti, hogy akár több száz gramm ch-t elfogyasztunk minden nap, és lehet, hogy ez így megy már évek, évtizedek óta.

Valószínűleg nem lesz könnyű egyik napról a másikra kiszedni ebből a mechanikából a szénhidrátot. Két forrásból jöhetnek a nehézségek, és most bocs, de őszinte leszek.

1) Nem döntötted el igazán, hogy tényleg ketogénezni akarsz és megcsinálod. Csak ki akarod próbálni.

Itt az a szitu áll fenn, hogy jó dolgokat hallottál róla és láttál a neten kurva jó előtte-utána fotókat. Emiatt vonzóvá vált számodra. Inkább óvatosan közelíted meg a dolgot, először csak a kisujjadat, majd a csuklód akarod csak bedugni a dologba, megvárod, hogy mi lesz a reakció. Az a baj, hogy így szívás lesz és valószínűleg utálni fogod.

Tehát az első lépés, vagyis talán a nulladik lépés, hogy döntsd el: ketózni fogsz, vagy máshogy akarsz lefogyni. Ez az első játékszabály is.

2) Már annyira hozzá van szokva a szervezet a cukrokhoz és a szénhidrátokhoz, hogy elvonási tüneteid lesznek.

Ez szintén egy visszatérő probléma, nekem is volt az első két napban. Enyhén szólva is hisztis voltam. 😀 Éhes voltam, mindenhol azt kerestem, hogy mit és hogyan tudok felfalni. Hiányzott az édesség, hiányzott minden. A cukor kemény méreg, majd fogok róla írni később egy posztot, kaptam róla durva adatokat nemrég egy szuper facebook csoportban.

Tehát igen, lehet, hogy szenvedős lesz, mert hozzá vagy szokva, de ez van sajnos. Valamit valamiért. A kilókért is kemények küzdöttünk, hogy felszedjük, a leadáshoz is kellünk.

Első pár nap

Az első pár nap nehézségei közt szerepelhet fejfájás, erős éhségérzet, rosszullét, ingerült viselkedés, gyengeség érzet, erős fáradtság, és az úgynevezett keto flu, azaz keto-megfázás is. Sajnos ezekre fel kell készülni, tehát ha lehet ne életed legfontosabb üzleti megbeszélése előtti napon kezd el a diétát, mert könnyen belecsúszhatsz egy-két nem várt pillanatba. 🙂 Nagyon-nagyon sokat tudsz javítani a helyzeten, ha elegendő mennyiségű vizet és elektrolitot iszol az első napokban. Tényleg sokat segít, vagy akár meg is előzi teljesen ezt a keto flu nevű dolgot. Megéri! 🙂

Nálam pl. az ingerültség abban nyilvánult meg, hogy bementünk egy Hofer-be Bécsben, hogy vegyünk szénhidrátcsökkentett kenyeret, és amikor megláttam, hogy nincs, akkor teljesen felháborodtam, hogy mi az, hogy nincs? És utána már csak azt láttam, hogy ez a polc is üres, az a polc is, az a polc is, és ebben a rohadt boltban nincs semmi, és egyáltalán akkor minek van nyitva, ha alig van áru, és amúgy is kapják be. 🙂 Zsuzsinak nem volt könnyű ez a délután mellettem, de bízott benne, hogy átmeneti. Az volt. 🙂 Hiába vagyunk egy jó szinten szellemileg, a testünk azért keményen oda tud vágni, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.

Tehát az első pár napban, amikor elkezded, ezekre készülj fel, vagy pedig tényleg igyál extra vizet és elektrolitot.

Viszont a jó hír: ez elmúlik, viszonylag hamar. Elmúlik az éhségérzet, és az összes többi kellemetlen dolog is.

Feladat az első pár napra: bírd ki és ne csalj!

Ahhoz, hogy tudd miből mennyit kell enned, használd a kalkulátorunkat. Ügyelj arra, hogy jól töltsd ki, és így személyre szabottan ki tudod számolni a számodra megfelelő mennyiségű szénhidrát-fehérje-zsír (és kalória) bevitelt. Sokat dolgoztunk azon, hogy a világ legnépszerűbb ketogén kalkulátorát elhozzuk Neked magyarul, úgyhogy kérlek használd! 🙂

És akkor jöjjenek a játékszabályok egyesével:

 

Önfegyelem, döntés és Te

Ha nincs önfegyelmed, akkor itt az ideje, hogy legyen. Anélkül nem fog menni, mert ebben a diétában az alacsony szénhidrátbevitel mellett gyakorlatilag egy perc alatt ki tudod magad rúgni a ketózis állapotából ha félreeszel, és nehéz lesz visszakerülni. Megeszel egy óriás pöttyös túró rudit (igen, én is imádom, de van helyettesítése), mert megkívánod és ellőtted a nap max bevitelednek a 40%-át. Az rohadt sok.

Döntést kell hoznod, hogy igenis elég volt abból, ami eddig volt, és most tényleg megcsinálod. Ez a dolog annyira fontos, hogy írok róla majd egy külön posztot, hogy nekem mi volt eddig erről a tapasztalatom, és mikor és hogyan sikerült a tényleges döntést meghozni anno és most újra. Nem tudom eléggé hangsúlyozni ennek fontosságát, tehát kérlek, ezzel kezdd, nem véletlenül az első játékszabály.

Te kellesz hozzá, mert én hiába írom a tapasztalataim és próbálok segíteni Neked is, ha Te nem akarod. Hidd el, hogy én meg fogom csinálni. Pontosan jól tudom, de ettől még neked nem lesz jobb. Ha a célod a fogyás és az egészségesebb élet, akkor ahhoz Te is kellesz, méghozzá jócskán.

 

Igen, ez egy diéta, aminek vannak szabályai (de ha betartod álom eredmények lesznek)

Az első játékszabály, hogy játékszabályokat kell betartani? Mekkora hülyeség ez már. És mégis így van. El kell döntened, hogy rendben, megteszel mindent azért, hogy végre változtass. És ebbe beletartozik az is, hogy nem a kifogásokat keresed, hanem megoldásokban gondolkodsz. Sajnos ennek a diétának is megvannak a sarkalatos pontjai, amiket ha nem tartasz be, akkor nemhogy fogyni nem fogsz, előfordulhat, hogy még hízol is. Például ha a magas zsír bevitelt magas szénhidrát bevitel kíséri az kemény plusz kilókat fog eredményezni.

 

Figyelni és számolni kell a makrókat (legalább az elején)!

Igen, sajnos ezt nem tudjuk kikerülni. Tudom, hogy szívás. Tudom, hogy rohadt sok idő és macera. Ugyanígy szenvedek vele én is, sokszor nincs túl nagy kedvem hozzá, és sok napon volt csak az, hogy belőttem azt, hogy a szénhidrátot ne toljam túl, a többi meg legyen nagyjából. De az eredmények is nagyjából jönnek, lehetnék sokkal hatékonyabb is, úgyhogy eldöntöttem, hogy amíg nem alakulnak ki a sémák, addig bizony “makrózom”, tehát méricskélek és számolgatok. Valamit valamiért. Utálom, de nagyon, viszont csinálni kell, hogy eredményes és hatékony legyek.

Ebben nagyon nagy segítséget tud adni a MyfitnessPal nevű alkalmazás és weboldal, amit egy külön posztban be fogok mutatni. Lehet használni a másik nagyon népszerű Kalóriabázist is, de abból hiányzik pár olyan funkció, amiért én a másik mellett döntöttem. A MyfitnessPal-ban van már Ironmania csoport. Ha oda vagy regisztrálva, keress rá és csatlakozz. 🙂

A kalkulátorunkat használva pedig ki tudod számolni, hogy mit kell majd számolnod. Tiszta matek szakkör, nem? 😀

 

Kevés szénhidrát, mérsékelt fehérje, sok (egészséges) zsír.

A ketogén diéta elve a bevitt kaják összetételének egy speciális elosztása. Ez azt jelenti, hogy kb. 5% szénhidrát (maximum 20-50 gramm/ nap), 20% fehérje és 75% egészséges zsír az arány. Ha még nem olvastad el a cikket a ketogén diéta alapjáról, akkor olvasd el itt. Fontos, hogy értsd, miért van ez az arány és nem fordítva. Ez nagyon fontos, hogy betartsuk.

 

Naponta 20-50 gramm szénhidrát maximum

Ez az alapja a ketogén diétának, no meg a magas zsírbevitel. De ugye a szénhidráttal könnyebb elcsúszni, mert szinte mindenben van már hozzáadott cukor. Sajnos nézegetni kell az alapanyagokat, termékeket, amiket megeszünk, hogy mennyi bennük a szénhidrát. És itt nem csak azt nézzük, hogy 100 grammban mennyi a cukor, hanem a teljes szénhidrát mennyiséget. Gyümölcslevek, cukros üdítők eleve ki vannak zárva, erre figyelj. No meg persze a többi dologra is. Ezen az oldalon tájékozódhatsz, hogy mit lehet és mit nem lehet enni.

Az, hogy kinek 20 és kinek max 50 gramm, azt a kalkulátor jól meg tudja mutatni. A lényeg, hogy a 75-20-5 %-os arány (zsír – fehérje – szénhidrát) maradjon meg.

 

Szabad / nem szabad ételek és italok betartása

Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy mit ehetsz és mit nem. Ezúton is köszönöm a listát a Ketochef-nek! Egyszerűen ezt be kell tartanod, ha benn akarsz maradni a ketózisban, és eredményes diétát, életmódot akarsz magadnak. Hidd el, szinte mindenre van megoldás, szinte mindent lehet úgy helyettesíteni, hogy finom is legyen, ne csak azért, hogy rámondjuk, hogy igen, van helyette valami más vacak.

Hozunk majd jó recepteket és kaja ötleteket magyarul azért, hogy lásd, sok lehetőségünk van. Arra kell figyelni, hogy az általában készen kapott holmik az utcán nem biztos, hogy jók. De ezt majd megváltoztatjuk 😉

 

Sok vizet kell inni. Tiszta vizet!

A víz. Ez egy elég kényes terület. Van akinek egyáltalán nem gond, de van akinek hatalmas fejtörést és odafigyelést követel az, hogy elegendő mennyiségű tiszta vizet igyon meg. És itt a hangsúly azon van, hogy ELEGENDŐ mennyiségű és TISZTA víz.

Mit jelent az, hogy elegendő mennyiségű? Általánosságban azt szokták mondani, hogy 2 liter víz elég egy embernek. Ez lehet, hogy így van, de lehet, hogy nem. Két liter víz elég 40 kilós gyereknek.

A szabály, amivel eléred azt, hogy biztosan elegendő vizet igyál az így szól: 20 testsúly-kilogrammonként 1 liter víz. Ez biztosan eléri azt a mennyiséget, amivel a szervezeted már bőségben van vízzel. Persze nekem (a cikk írásakor) több, mint 160 kilósan irreális a napi 8 liter víz. Törekedni kell rá, hogy meglegyen, de nem szabad egyik napról a másikra. Amit viszont úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell innia egy nap MINIMUM az a 3 liter. Van a Facebookon egy olyan csoport, ahol végigcsináltunk már többször egy 30 napos vízkihívást, amikor 3 litert ittunk naponta, és elképesztő jó eredmények születtek. Már maga ez be tudja indítani az anyagcserét, a fogyást, amellett, hogy megszépül a bőr is, stb.

Tehát rengeteg élettani hatása van már csak ennek, és a ketózisban kiemelten fontos a megfelelő minőségű tiszta víz fogyasztása. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni mennyire fontos. Kérlek, figyelj rá oda!

Én ehhez tisztított vizet használok, mert a budapesti csapvíz enyhén szólva is nem tiszta, mondhatnak bármit a hivatalos mérések (ha egészséges életmódot akarsz bevezetni, akkor szűrd ki a vízből a gyógyszer maradványokat, baktériumokat, stb). Az ásványvíz pedig drága és nagyon környezetromboló hatása van a sok-sok műanyag palacknak, no meg nem utolsó sorban rengeteget kell cipekedni. Sikerült elintéznem, hogy kapjatok kedvezményt arra a víztisztítóra, amit én is használok. Ha beírjátok az Ironmania kuponkódot ezen a weboldalon, akkor 3000 Ft kedvezménnyel meg tudjátok venni. Szerintem érdemes kihasználni, mert tényleg fontos.

 

A sok víz miatt kell az elektrolit pótlás

Dr. Lerner Péter orvos, az elektrolitról

SÓK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, ELEKTROLITOK – MIÉRT FONTOSAK?

Mi köze ezeknek fejfájáshoz, fáradtsághoz, az izom- és minden egyes sejt működéséhez, izomgörcsökhöz, szívritmus zavarokhoz, vagy bármely életfunkcióhoz?

A só fehér, kristályos anyag az asztalon a bors mellett, amivel megsózzuk az ételt, hogy legyen íze, készítéskor vagy utólag. Talán emlékszünk kémiából, hogy a konyhasó nátrium klorid (NaCl), és ami a legtöbb asztalon van, az tényleg főleg nátrium klorid. Intenzív sós íze van. Más ásványi anyagok is tartoznak a sók közé.

Ha megnyaljuk az izzadságunkat, a könnyeinket, a vérünket, ezeket is sósnak érezzük, de nem olyan erősen. A vizelet sem kivétel, de azt nem sokan kóstolgatják.

A tengervíz is sós ízű, az ivóvíz viszont nem. A sók jól oldódnak vízben, ezért – utalva a test elektromos jelenségeit lehetővé tévő tulajdonságukra – elektrolitoknak is nevezzük ezeket.

A test nedvei is só-, elektrolit oldatok. A só, vagy sók kémiai meghatározása: pozitív és negatív töltésű részekből állnak, amelyek vizes oldatokban szétválnak, elektron-bőséget teremtve. E tulajdonságukra utal az elektrolit elnevezés. Az ilyen oldat jól vezeti az áramot, (míg a tiszta víz alig vezeti).

A test egy kommunikációs rendszer. Kommunikáció: valami (egy részecske, gondolat) valahonnan átmegy (valamin keresztül) valahová (pl. egy másik sejthez), és ott létrehoz egy hatást.

A részecskék tömeges mozgását áramlásnak nevezzük. Az energia, az elektromos áram is valahonnan valahová, a töltések közötti különbségnek megfelelően áramlik; oda, ahol kevesebb van. A fizikai világban és a testben ez az áramlás az atomok legkisebb tömegű összetevője, az elektronok áramlásával valósul meg.

Ahhoz, hogy elektron-áramlás jöhessen létre, szükség van elektronokra, pontosabban szabad elektronokra, amelyek nincsenek egy adott atom többi alkotórészének erős vonzásában. Noha a sejtek közötti elektromos áramlás nagyságrendileg sokkal parányibb, mint ami a hajszárítódat hajtja, mégis, ugyanaz a jelenség.

A sók, elektrolitok e hatása nélkül az élet nem lenne lehetséges. A test optimális működése csak szűk tűréshatárok közötti minimális eltéréseket enged meg az optimális koncentrációktól. A legfontosabb, a testnedvekben legjelentősebb mennyiségben jelenlévő ásványi anyagok a nátrium (Na), kálium (K), magnézium (Mg), foszfor (P), kalcium (Ca), klór (Cl).

Ezek hiányát, optimális szintjük csökkenését fáradtság, fejfájás, izomgyengeség, izomgörcsök, szívritmus zavarok és további súlyos működészavarok jelzik. Minden folyadék veszteség (izzadás, vizelet, stb.) egyúttal az ásványi sók, elektrolitok vesztesége is, így ezeket az életmód és étrend függvényében különböző mértékben rendszeresen pótolni kell.

Hirtelen nagyobb folyadékveszteség (hasmenés, hányás) az elektrolitok vesztése miatt életveszélyes is lehet. Az elektrolitok pótlásánál figyelni kell az egyes ásványi anyagok arányára – finomított konyhasóval (NaCl) nyilván nem lehet a kalcium, kálium, magnézium és más hiányzó ásványokat pótolni.

Dr. Lerner Péter

Az elektrolit kevésbé ismert dolog ma Magyarországon sajnos, pedig nagyon fontos szerepe van az ember életében. Főleg, ha még mozog is egy kicsit. A sok víz ivása kimossa a szervezetünkből. Ez annyira fontos téma, hogy szintén nem tudom eléggé hangsúlyozni.

Mik azok az elektrolitok?

Az elektrolitok ásványi anyagok, amik a testfolyadékban vannak. A sejtek számára olyanok, mint nekünk az oxigén. Nélkülözhetetlen. Elektromos töltéssel rendelkeznek, az izmok, a szív és az idegek számára rendkívül fontosak a normális működés fenntartásához.

A főbb elektrolitok: kálium, nátrium, klorid, magnézium és kálcium.

Legfontosabb tulajdonsága az elektrolitoknak:
 1. Az idegrendszer működését segítik elő. Mivel az idegeknek szüksége van elektrolitokra a működésükhöz, ezért nagyon fontosak. Az egészséges szívritmushoz is hozzájárul, főleg a kálium.
 2. Megelőzik a kiszáradást úgy, hogy elősegítik a megfelelő hidratálást. Nagy szerepet játszanak a sejtekbe és a sejtekből kiáramló folyadék mozgásában. Ez a folyamat nagyon fontos, hiszen ez látja el tápanyagokkal a sejteket és ez távolítja el a salakanyagokat.
 3. Kölcsönhatásban vannak a pH szinttel. Ha alacsony az elektrolit szint, akkor csökken a pH. Ha a pH alacsony, akkor az csökkenti az elektrolitokat. Ha elegendő elektrolitot fogyasztunk, az segít a megfelelő pH szint beállításában és szinten tartásában.
 4. És ami még elképesztően fontos, főleg nekünk, sportos életmód felé kacsintók (és már aktív sportolók) részére: hatással vannak az izmok összehúzódására és elernyedésére. Ha nincs megfelelő mennyiségű elektrolit, akkor jönnek a görcsök, gyengeség, stb.

Sajnos itthon eddig nem volt kapható elektrolit pótláshoz használható cucc, de ez szerencsére pár napja megváltozott. Amikor Amerikában voltam, ott ez természetes volt. Amíg kinn voltam folyamatosan fogyasztottam, nagyon sokat segített. Most már itthon is elérhető. Én iszom folyamatosan, és nagyon tetszik. Ehhez is szereztem egy kedvezményt Nektek, ha beírjátok megrendeléskor ezen a weboldalon, hogy Ironmania, akkor kaptok 500 Ft kedvezményt a doboz árából. Így naponta kevesebb, mint 215 Ft-ért tudjátok pótolni. Extrém esetben (sok-sok-sok izzadás, sport, fizikai munka) napi kettő kell belőle. Egyébként tárgyalok az Egészségmarkettel, hátha tudok másra is kedvezményt szerezni nektek. 🙂

 

Kellenek a rostok

Fontosabb, mint gondolnád!

Miért van szükséged rostokra? Az egészséges táplálkozásban éppolyan fontosak, mint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok. Ha az étrendedben nem szerepel elegendő mennyiségű rost, az számos betegség kialakulását eredményezheti! A bélrendszered károsodhat, ha az étrended rostszegény, sok zsíros húst eszel, és mellé nem mozogsz eleget! Figyelj oda rá!

A ketogénben eszünk zsíros húsokat, ezért fontos nagyon, hogy megfelelő mennyiségű rostot is vigyünk be a táplálkozásunkkal.

Azt már biztosan tudod, hogy a legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, ám ezek a szervezeted kiegyensúlyozott, harmonikus működéséhez mégsem jelentenek elegendő forrást. Az egészséged megőrzésében nagy fontossággal bírnak még a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint az élelmi rostok. Ha étrendedben nem szerepel elegendő mennyiségű rost, az számos betegség kialakulását eredményezheti. Ilyen betegségek a divertikulózis (a vastagbél zsákszerű kiöblösödése), a vastagbéltumor, az elhízás, a cukorbetegség.Ezt a kis rövid leírást a peakshop-ról kölcsönöztem, mert tömören összefoglalták nekünk miért fontosak a rostok. Fogyassz sok rostot, és meglátod, sokat fog segíteni! 🙂 

Kellenek a vitaminok

Igazából az utolsó játékszabály lett a vitamin. Olyan, mintha nem is lenne annyira fontos. Pedig ez nem így van, nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vitamint fogyasszunk! Ennek fontosságáról szerencsére nem kell annyit írnom, mert erről lehet hallani folyamatosan. Itt inkább kitérnék arra, hogy fontos, hogy megnézzük a minőségét a vitaminnak, amit fogyasztunk. Nekem megvan az, hogy mit eszem, tök jó, ha van rá igény, akkor ott is kijárok majd nektek valamilyen kedvezményt hozzá. 🙂

A lényeg: egyél sok-sok vitamint, mert szüksége van a testednek hozzá, hogy jól működjön, a ketogén diéta alatt pedig különösen.

 

 

Tehát akkor az induláshoz csekklista:

 • Ha még nem vagy a zárt Facebook csoport tagja, akkor jelentkezz 🙂
 • Reggel, éhgyomorra, mosdó után állj rá a mérlegre és jegyezd fel a súlyod
 • Mérd meg centiméterrel magad ezeken a helyeken: vádli, comb, derék, csípő, mell, nyak, bicepsz
 • Csinálj magadról “előtte” fényképeket, kevés ruhában, pl. fürdőruhában (ez jó lesz később, amikor látni akarod a különbséget)
 • Ha megteheted dobd ki / ajándékozd el az összes szénhidrát alapú kaját otthonról
 • Kalkuláld ki a napi kalória / zsír / szénhidrát / fehérje beviteled a kalkulátorral, és tartsd be
 • Tartsd be az ebben a cikkben leírt játékszabályokat, mert így lehetsz sikeres
 • Ha valamit nem értesz, olvasd el újra az alap dolgokról szóló cikkeinket, és ha akkor sem világos: kérdezz inkább, mint hogy valamit rosszul csinálsz, vagy elkezdesz a neten nyomozni utána. Sajnos sok a rossz adat a témakörben, mi igyekszünk a legtisztább forrást adni, hogy sikeres lehess!
 • Ha valami “különleges” egészségügyi állapotod van, akkor egyeztess az orvosoddal mielőtt belefogsz a diétába
 • Oszd meg ezt a cikket azokkal a barátaiddal, akikről úgy gondolod, hogy szeretnének fogyni

 

Összegzés

Nos, ezek voltak a játékszabályok. Lehet, hogy első ránézésre kemény és betarthatatlannak tűnik, de hidd el, hogy az egészséges életmód és a ketogén diéta annyi nyereséget és pozitív dolgot tartogat számodra is, hogy megéri az odafigyelést.

Ha maradt még olyan kérdés, hogy mit és hogyan csinálj, akkor nyugodtan kérdezz. Azért van a Facebook csoport, hogy segítsük és motiváljuk egymást. 🙂

Sok sikert, és kívánom, hogy többé ne legyél ugyanaz az ember! Indulj el egy hatékony és egészséges életmód felé, érd el azokat a célokat, amiket kitűztél magad elé és akkor sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben! 🙂

Kérlek oszd meg ezt a cikket azzal, akiről úgy gondolod, hogy szeretne fogyni, de nem tudja hogyan kezdjen bele. Segítsünk együtt mindenkinek, aki változtatna! 🙂 Köszönöm!

Béci

Ha tetszett, oszd meg!
 • 66
  Shares