Elindult a weboldal és ezzel együtt a blog is! Örülök, hogy itt vagy!

Engedd meg, hogy bemutatkozzam, mert lehet, hogy nem ismerjük egymást.

Koór Béla vagyok, és azért indítottam el ezt a blogot és weboldalt, hogy segíteni tudjak mindenkinek, aki szeretne lefogyni, egészségesen élni. Én ehhez a ketogén életmódot fogom használni.

Röviden azt érdemes tudnod rólam, hogy nem új dolog nálam a fogyás témaköre. Sok-sok csodamódszert kipróbáltam már, ilyen-olyan diétákat, de az eredményük vagy semmilyen, vagy időszakos volt.

2012-ben, mikor már 170 kg-on is túl voltam, egy előadáson eldöntöttem, hogy megcsinálom 2 éven belül az Ironman-t, ami egy hosszútávú triatlon verseny, ami 3800 méter úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból áll.

Ezt átfordítani kb. úgy lehet, hogy reggel felkelsz, átúszod a Balatont a nyugati oldalán:

aztán Keszthelyről felbringázol Budapestre

majd visszafutsz Velencéig.

És mindezt maximum 16 órán belül, tehát reggel elindulsz és estére végigmentél.

Ez valljuk be, elég lehetetlen vállalkozásnak tűnt, de úgy gondoltam, hogy nagy cél, nagy akadályok, nézzük meg, hogy sikerül-e.

Nagyon sok dolgon mentem keresztül azalatt a két év alatt, rengeteg barátot és tapasztalatot szereztem közben, és szinte napra pontosan két év múlva sikerült megcsinálnom, 2014 július végén Ironman lettem Nagyatádon egy hosszútávú triatlon versenyen.

Kb. 45 kilóval voltam könnyebb, mint amikor elkezdtem. Azonban az élet más területek felé sodort, és pár éven belül már nem tudtam annyi időt a sporttal tölteni, de ami az igazi gond volt, hogy nem is figyeltem arra, hogy mit eszek és mivel nagyon édesszájú vagyok, a kilók alattomosan kezdtek felkúszni rám újra. Most 2018 nyarán ismét elértem egy olyan szintet, amire azt mondom, hogy ez így már tényleg nem mehet tovább.

Sokáig gondolkodtam azon, hogy mi az, amit tudok tenni úgy, hogy nincs sok időm vele foglalkozni, most még egy ideig sportolni sem nagyon van. Melyik az az étrend, amivel tudok úgy fogyni, hogy nem kell közben éheznem. És hogy fogok édességeket is enni, ha szükségem van rá?

Ekkor döntöttem el, hogy újra kezdem, és lefogyok, ezúttal tartósan. A megoldás:

KETOGÉN ÉTREND

A ketogén egy étrend, diéta, életmód, vagy hívjuk aminek akarjuk. 🙂 Egyszer már próbáltam, szerettem, működött, de valami miatt elcsúsztam vele, és nem álltam rá vissza.

Az a célom, hogy sok embert motiváljak, sok emberrel ismertessem meg mi az a ketogén diéta, és miért tud vele szinte bárki lefogyni tartósan, eredményesen, (akár) mozgás nélkül is. Persze a céljaim közé tartozik az is, hogy minél több embert rávegyek a mozgásra, mert az egészséges élethez ez is hozzátartozik. Ha pedig valaki a triatlont választja, annak csak külön örülök.

Azt gondolom, hogy már ismerem az összes elkövethető hibát, tudom, hogy mi zajlik le a fejekben, tudom, hogy mik a nehézségek. Teljesen meg tudom érteni azt, hogy nem könnyű.

Tarts velem, és csináljuk együtt! Most sem lesz könnyű, azt nem ígérem! Azt viszont igen, hogy könnyebb lesz, mint eddig!

Viszont 3 dolog mindenképp kell tőled is: TE, a DÖNTÉSed és a kitartásod. 🙂

Hamarosan jövök egy új poszttal, hogy mi is az a ketogén diéta.

Üdv: Béci

Ha tetszett, oszd meg!
  • 141
    Shares