Sziasztok!

Elérkezett ez az állomás is, amikor elmondhatom, hogy megvan az első 10 kiló fogyás. Pontosabban 9,9. Én viszont önkényesen ezt már felfelé kerekítem. 🙂

174,1 kg-ról indultam júli 25-én. 

És ma 164,2 kilót mutatott a mérlegem

Hosszú és mozgalmas hónap volt. Sok dolog történt velem és körülöttem.

Nagyon örülök neki, hogy már több, mint 370-en vagytok a Fb csoportban, és követitek az eseményeket, motiváljátok egymást és persze engem is. 🙂 Jó látni azt, hogy mennyi nyereséget kaptatok attól, hogy elkezdtétek velem együtt csinálni a ketogén diétát. Jó érzés, hogy ez azért történt meg, mert elkezdtem újra a felkészülést, a fogyást, és úgy gondoltátok, hogy szívesen becsatlakoznátok.

Ilyen nyereségeket látok például, amik tényleg sokat tudnak dobni mindenkin szerintem:

  • nincsenek falási rohamaim,
  • végre elindult a fogyás, ami már hónapok/évek óta meg sem mozdul, bármit próbáltam,
  • elmentünk vendégségbe nagymamához, és meg tudtam állni, hogy egyek a sütikből,
  • tele vagyok energiával,
  • el sem hiszem, hogy nem azon jár a fejem, hogy mikor ehetek újra,
  • stb., stb.

Ezekkel én is így vagyok, és én is tapasztalom. Viszont nagyon jó látni, hogy nem csak rajtam, hanem nálatok is működik.

Amikor elindultam újra az Úton, akkor azért tisztáznom kellett jó néhány dolgot magamban. Fontos, hogy olyan célokat fogalmazzatok meg, amik segítenek jó irányban tartani titeket. Ha nincs meg a megfelelő cél, akkor van az, hogy bukás van a diétában, és jön a következő kudarcélmény.

Nekem is megvannak a céljaim, ebből több nyilvános is. Ott van ugye az, hogy újra felkészülök és teljesítek egy Ironman versenyt. Ez egy elég nagy kihívás, mert tényleg nem egy kirándulás kategória. 🙂 Az is szerepel a céljaim között, hogy szeretnék minél több embernek utat mutatni a fogyás és életmódváltás felé, és el akarom érni azt, hogy ezt a nagy problémát tudják kezelni. Azt gondolom, hogy ha nekem ilyen brutál súlyról lefogyva sikerül ezt elérnem, akkor bárki meg tudja azt csinálni, hogy eléri a kívánt testsúlyát.

Nem kell Ironmant csinálnia mindenkinek (persze annak csak örülök, ha a triatlonnal megfertőzlek titeket 🙂 ). Tűzzétek ki és érjétek el a saját nagy céljaitokat. Hogyha ez egy félmaraton, vagy 10 km futása, akkor legyen az. Ha ez 10 km séta, akkor legyen az! 🙂 Legyen bármi, csak legyen elég nagy ahhoz, hogy elkezdjetek miatta foglalkozni a témával.

Tudom, hogy az emberek 20% antiszociális, és látok, kapok pár olyan visszajelzést is, hogy “naugyeénmegmondtam”, és hogy “ez is csak tiszavirág életű próbálkozás lesz”, stb. Ezeken nem lehet és nem is akarok változtatni. Azt javaslom, hogy Te is készülj fel erre, és egyszerűen csak hagyd figyelmen kívül. A legjobb módszer ezek kezelésére az, hogy tovább folytatod a diétát, mozogsz, jól érzed magad, kommunikálod mindenki felé, hogy mennyire jó változáson mész keresztül és egyszerűen csak tele vagy energiával és élsz. 🙂 Egy idő múlva le fognak kopni rólad ezek a vérszívók, és helyet fognak kapni azok az emberek, akik szeretnek, tisztelnek és pozitív légkört generálnak körülötted. Csak velük foglalkozz! 🙂

Én is ezt teszem! Sok barátom, ismerősöm, és még ismeretlenek is drukkolnak, hogy sikerüljön, és ez feltölt. Nagyon jó csapat kezd kialakulni a Facebook csoportban is, bár még sokan vagytok, akik nézőként játszotok, de ez úgyis megváltozik egyszer. 🙂 A céljaitok nektek is ott vannak. Érjük el őket együtt!

Egy kicsit sűrű lesz a következő időszak a munkám miatt, úgyhogy nem leszek majd annyira aktív, mint terveztem, de ez nem azt jelenti, hogy nem folytatom a diétám, és az utam, csak azt, hogy kevesebb időm lesz kommunikálni róla. 🙂 Azért majd igyekszem egy-egy rövid kis videóval bejelentkezni és mesélni arról, hogy mi újság velem.

Nagyon örülök, hogy újra elindultam, és tudom, hogy végig fogom csinálni. Jó nagy játszma az, ha minél többen játsszuk ezt, úgyhogy tartsatok velem! 🙂 Érjük el a tükörben azt a formát, amit igazán szeretnénk.

Könnyű lesz? Nem! Megéri? Igen! 🙂

Béci

Ha tetszett, oszd meg!
  • 5
    Shares